[Receta] Mayonesa de ajo negro y limón.

Aquí us comparteixo 1 recepta clàssica amb el toc especial que li donarà el all negre , ¡tant en sabor com en color! Pots fer-la servir per acompanyar qualsevol preparació de verdura, carn o peix però recorda que les salses no són les actrius principals de la teva plat . Mesura i coherència. Per cert! Tranquil·litat,  si estàs embarassada no et va a tallar la maionesa .

IMG_20170525_204145

Ingredientes:

  • 1 ou mida L o una mesura de “Huevina” .
  • 1 gra d’all negre o 2 si són petits.
  • Mig got de AOVE (oli d’oliva verge extra), 110 ml.
  • Mitjana got d’oli de gira-sol, colza, blat de moro, coco, alvocat … 110 ml.
  • Un raig de suc de llimona.
  • Sal.

Modus operandi:

  1. Aboca al vas de la batedora l’all i l’ou. Col·loca la batedora a la base.
  2. Afegeix els olis.  Incorpora la llimona i la sal.
  3. A batre! Aquest és el moment més delicat de les maioneses. El truc està en deixar en tot moment la batedora en el fons i no moure-ni pujar-fins a comprovar que la salsa ha lligat perfectament.
  4. Guarda a la nevera ben tapada fins al consum.

Consells i variacions:

  • Si vols un sabor més potent fa servir només AOVE , també pots substituir l’all negre per all fresc per obtenir un allioli més tradicional.
  • El oli d’oliva verge extra és dels olis vegetals més saludables i propers que tenim però en aquesta ocasió barrejarem amb un altre de sabor menys intens per obtenir un resultat més suau. Tu tries! A l’estiu podràs fer servir oli de coco, ja que a temperatura ambient es torna líquid, però recorda que ve de molt lluny (sostenibilitat). Evita versions refinades, barreges refinades de llavors o olis acalòrics tipus Ordesa.
  • Se t’ha tallat la barreja? No la llencis! Renta el got batedor, afegeix un altre ou i veu afegint poc a poc la barreja anterior fins que torni a lligar.
  • Per evitar intoxicacions , sobretot a l’estiu, és important consumir aquesta salsa a 24 hores i sempre conservant-la en la nevera. Aquí tens més consells de conservació.

Aquesta és una recepta tradicional per consumir a casa i en 24 hores. Restaurants i negocis d’alimentació per a col·lectius tenen una legislació que dicta clarament quan poden usar-se ous frescos i quan no. Com a norma preventiva i en aquests mesos de calor tu també pots utilitzar “Huevina” (ou pasteuritzat) a casa, és bona mesura especialment en nens / es, embarassades, ancians / es i en persones immunodeprimides.

Bon profit!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s